Actievoerders bij Nachtwacht: “Rembrandt is smerige klimaatontkenner”

Actievoerders bij Nachtwacht: “Rembrandt is smerige klimaatontkenner”
Foto: Extinction Rebellion

Actievoerders van Extinction Rebellion demonstreerden zondagmiddag bij De Nachtwacht in het Rijksmuseum. Volgens hen is Rembrandt een klimaatontkenner.

Met een groot spandoek demonstreerde een groep activisten bij het schilderij De Nachtwacht in het Rijksmuseum. Met deze actie wilden de demonstranten van Extinction Rebellion aandacht vragen voor het feit dat Rembrandt volgens hen een glasharde klimaatontkenner is: “Die gozer heeft heel wat olieverf met terpentine op zijn doekjes gesmeerd. Desastreus voor het milieu en het klimaat.”

Volgens Annemoon Herzog der Winterhelme, een van de demonstranten, is Rembrandt een typische boomer: “Een typische oude witte man met allerlei privileges die het belangrijker vindt om te verven dan om het klimaat te redden. Als je alleen zijn naam al hoort, weet je dat hij niet deugt. Wie heet er nou Rembrandt van Rijn? Dan weet je toch al dat iemand met een gouden lepel in zijn mond is opgegroeid? Het is ziek dat zo iemand wordt geëerd in een museum, terwijl hij de wereld alleen maar klimaatellende heeft bezorgd.”

 
Deel dit artikel: