Actiegroep wil ook úw relatie kapotmaken

De Dag van de Scheiding is uitgebreid gevierd. Nog steeds hebben zo’n 7 miljoen Nederlanders een huwelijk of vaste relatie. Als het aan de actiegroep ‘Scheiden Nu’ ligt, gaat dat veranderen.

dag-van-de-scheidingEnkele tientallen demonstranten trokken door het centrum van Amsterdam om tegen relaties te demonstreren. “Een relatie maakt je leven kapot. Talloze onschuldige mannen en vrouwen hebben een partner en niemand doet er wat aan”, aldus woordvoerster Jetty Blocks van de actiegroep.

Een scheiding is in veel gevallen zo geregeld, maar de meeste Nederlanders durven die stap niet te nemen. “Een gelukkig huwelijk bestaat niet. Het is een mythe. Je denkt dat je van je partner houdt, maar dat is niet zo. Uiteindelijk ga je eraan onderdoor”, zegt Blocks.

De actiegroep probeert zoveel mogelijk mensen hun vrijheid terug te geven. “Dat doen we met voorlichting, of zoals vandaag door de straat op te gaan”, aldus Blocks. “We weten niet of we alle relaties kapot krijgen, maar dat is uiteindelijk wel het doel.”

Slachtoffers van een huwelijk of vaste relatie kunnen advies krijgen via de website dagvandescheiding.nl.

 
Deel dit artikel: