11 ℃

Acteur Ton Luymhof (67) overleden

Foto: Marcos Mesa Sam Wordley / Birute Vijeikiene / Shutterstock.com

In zijn woonplaats Gouda is de waardeloze acteur Ton Luymhof overleden. Dat heeft zijn dochter bekendgemaakt. Luymhof was meer dan veertig jaar acteur, maar wist nooit een rol te bemachtigen in een noemenswaardige productie.

Ton Luymhof werd in 1952 geboren in Rotterdam. Na zijn middelbare schooltijd ging hij aan de slag in het amateurtoneel. Bij toneelvereniging Concordia werd hij bijna geselecteerd voor de hoofdrol in de klucht ‘Het mooiste meisje van de klas’, maar viel vanwege zijn geslacht op het laatste moment af.

In de jaren ’80 werd Luymhof het gezicht van het toenmalige wasmiddelmerk Violetta. Hij viel op door zijn tenenkrommende acteerprestaties. Hij was te zien in een reclamespotje en twee advertenties, tot het bedrijf failliet ging. Daarna deed Luymhof auditie voor beroemde televisieseries als ‘Medisch Centrum West’ en ‘Oppassen!’, maar werd nooit gecast. Luymhof miste elke vorm van talent en werd door collega’s consequent ontweken.

Luymhof bleek al geruime tijd ziek. De laatste jaren kreeg hij wel een soort thuiszorg, maar verder werd hij zo veel mogelijk genegeerd. Hij werd 67 jaar.

 
Deel dit artikel: