12 ℃

Acteur Karel de Wochter (68) overleden

Acteur Karel de Wochter (68) overleden
Foto: Rido / Shutterstock.com

In zijn woonplaats Amsterdam is de volgens velen waardeloze acteur Karel de Wochter overleden. Dat heeft zijn vrouw bekendgemaakt. De Wochter was meer dan vijftig jaar acteur, maar wist nooit een rol te bemachtigen in een noemenswaardige productie.

Karel de Wochter werd in 1954 geboren in Meppel. Na zijn middelbare schooltijd ging hij aan de slag in het amateurtoneel. Bij toneelvereniging Cabarettio werd hij bijna geselecteerd voor de hoofdrol in de klucht ‘Het Meisje van de Twee Hoog Achter’, maar viel vanwege zijn geslacht op het laatste moment af.

De Wochter viel op door zijn vaak tenenkrommende acteerprestaties. In de jaren ’80 werd De Wochter het gezicht van het toenmalige tandpastamerk Perfectodent. Hij was jarenlang te zien in reclamespotjes voor het merk, tot het bedrijf uiteindelijk failliet ging. Daarna deed De Wochter auditie voor beroemde televisieseries als ‘Zeg ‘ns Aaa’ en ‘Medisch Centrum West’, maar werd nooit gecast.

Na zijn wanhopige maar vergeefse pogingen om door te breken leidde De Wochter een teruggetrokken bestaan. De laatste jaren kreeg hij thuiszorg.

 
Deel dit artikel: