Achterkamertje Binnenhof krijgt opknapbeurt

De formatie van het nieuwe kabinet dreigt opnieuw vertraging op te lopen, nu het achterkamertje tijdelijk dicht gaat voor een renovatie. De aannemer die de klus gaat uitvoeren wil niet wachten tot de onderhandelingen zijn afgerond.

Foto: Pixabay – Unsplash – Nieuwspaal

In verband met de werkzaamheden werden de formatiebesprekingen woensdagmiddag al verplaatst naar de huiskamer van informateur Herman Tjeenk Willink. “Dit komt heel slecht uit. Juist nu hebben we het achterkamertje hard nodig, maar de renovatie kon helaas niet meer worden uitgesteld”, zegt Tjeenk Willink.

In het beroemde achterkamertje werden onder meer de bonnetjesaffaire, de financiële steun aan Griekenland en het schrappen van de hypotheekrenteaftrek bekonkeld. Het achterkamertje krijgt in de komende weken een nieuwe vloer, nieuw meubilair en raambekleding.

Donderdagmiddag vinden de voorlopig laatste gesprekken plaats in het achterkamertje. Dan overlegt VVD-leider Mark Rutte in het diepste geheim over een nieuw te vormen kabinet met Jesse Klaver van GroenLinks en Geert Wilders van de PVV.

 
Deel dit artikel: