21 ℃

ABSURD: taakstraf van 240 uur voor moord op schoonmoeder

Maar liefst 240 (!) uur taakstraf. Deze absurde straf werd vanmorgen bij de rechtbank in Almelo opgelegd aan Egbert B. Hij werd schuldig bevonden aan de moord op zijn schoonmoeder.

Foto: DutchMen / AJR photo / Shutterstock.com

Er ging een schok van ontzetting door de rechtszaal toen rechter mr. Quispel zijn uitspraak deed. Advocaat mr. Malkovic is verbijsterd: “In soortgelijke gevallen volgt normaal altijd vrijspraak”, stamelde hij.

Niemand in de rechtbank kon het droog houden toen Egbert B. tijdens de zitting vertelde wat hij door deze vreselijke vrouw allemaal had moeten meemaken. Het gebeurt niet vaak dat een rechter en officier van justitie elkaar snikkend in de armen vallen. De laatste zei met een brok in zijn keel: “Ik mag het als jurist niet zeggen, maar ik had dat mens al veel eerder de nek omgedraaid.”

De advocaat heeft meteen laten weten in beroep te gaan. “Wie nog een sprankje vertrouwen wil houden in de Nederlandse rechtspraak, mag dit natuurlijk nooit over zijn kant laten gaan”, zei hij geëmotioneerd. Voor de dader is inmiddels slachtofferhulp gezocht.

 
Deel dit artikel: