Abramovitsj genoodzaakt brug op te blazen omdat zijn superjacht er niet onderdoor past

Foto: Timothy Dry / Magicinfoto / Shutterstock.com

“Het kan niet anders”, zegt Roman Abramovitsj. Bij het verlaten van Londen kwam de 55-jarige Russische multimiljardair een onverwacht probleem tegen. Zijn superjacht Eclipse past niet onder een brug over de rivier Theems door. Abramovitsj ziet zich genoodzaakt de brug op te blazen.

De schatrijke Russische oligarch verkocht deze week de Londense voetbalclub Chelsea en probeert de stad nu per schip te verlaten. Helaas blijkt de beroemde Tower Bridge te laag om er met zijn superjacht onderdoor te kunnen varen.

Abramovitsj stelt voor om de brug op te blazen, zodat zijn schip door kan varen. “Met explosieven of een kruisraketten kan de brug snel en effectief uit de weg worden geruimd. Uiteraard streef ik daarbij naar zo min mogelijk burgerslachtoffers”, aldus de steenrijke Rus.

Het is in de Westerse wereld niet gebruikelijk dat bruggen in een soeverein land zonder enige provocatie worden opgeblazen omdat ze in de weg staan. “Dat begrijp ik”, aldus Abramovitsj, “maar wij Russen kijken daar toch iets anders tegenaan.”

 
Deel dit artikel: