ABN Amro komt arme mensen tegemoet: spaarrente naar 0%

Foto: JP Stock / Shutterstock.com

Goed nieuws voor mensen zonder spaargeld: ABN Amro verlaagt de rente op spaarrekeningen naar 0%. Op die manier wil de bank voorkomen dat arme mensen geld mislopen.

Vanaf april krijgen spaarders geen rentevergoeding over hun spaartegoeden meer. ABN Amro is de eerste bank die de rente op spaargeld verlaagt naar 0%. De bank hoopt hiermee iets te kunnen doen tegen de steeds grotere verschillen tussen arm en rijk in ons land.

“Nu krijgen mensen met spaargeld elk jaar rente, terwijl mensen zónder spaargeld dat voordeeltje niet hebben. Dat is niet eerlijk”, laat een woordvoerder van de bank weten. “Door de spaarrente te verlagen naar nul procent ontstaat een veel eerlijker beeld. Of je nu arm bent of rijk: helemaal niemand krijgt nog iets van ons. Geen stuiver. Niks.”

ABN Amro-baas Kees van Dijkhuizen staat bekend als de ‘Robin Hood van de bankensector’. Hij verdient jaarlijks € 712.688,-. Een deel daarvan gaat naar een spaarrekening, maar de bank benadrukt dat Van Dijkhuizen daarover geen cent rente ontvangt.

 
Deel dit artikel: