17 ℃

Aart Zeeman verlaat Brandpunt

Aart Zeeman stapt per direct op als verslaggever van het programma Brandpunt. Dat melden bronnen in Hilversum. Zeeman stopt uit eigen beweging, nadat hij bij het maken van opnames een groep jongens had uitgemaakt voor “schobbejakken” en “schorem”.

Tijdens het filmen van een reportage in de Haagse Schilderswijk werden Zeeman en zijn team belaagd door een groep Marokkaanse jongeren. Ze sloegen Zeeman op zijn hoofd en vernielden de camera. Ook moest de cameraploeg onder bedreiging van messen en vuurwapens geld en mobiele telefoons afstaan en werd een productieassistente aangerand. Toen de groep jongeren wegrende, riep Zeeman hen de beledigingen “schobbejakken” en “schorem” toe.

“Dat was ronduit fout van me,” erkent Zeeman nu. “Ik had dat gewoon niet mogen doen, maar ik liet me even gaan in de commotie die was ontstaan. Het was een journalist onwaardig.” Hoewel de opnames van het incident verloren zijn gegaan, wilde de verslaggever het incident niet verzwijgen. “In dit soort gevallen moet je gewoon een groots gebaar maken. Ik wil bij deze ook graag mijn excuses aanbieden aan de jongens. Ze zullen wel erg geschrokken zijn.”

 
Deel dit artikel: