16 ℃

Aanzienlijk meer bezoekers Westminster Hall sinds komst nieuwe attractie

Aanzienlijk meer bezoekers Westminster Hall sinds komst nieuwe attractie
Foto: YT CC

Het gaat goed met de architectonische bezienswaardigheden in het Verenigd Koninkrijk. Vooral de historische Westminster Hall in Londen ziet de bezoekersaantallen flink aantrekken.

Westminster Hall is het oudste gebouw van het Britse Parlement en stamt al uit de elfde eeuw. Met een afmeting van ruim 1.500 vierkante meter was Westminster Hall destijds de grootste zaal van Europa. In de afgelopen jaren daalde de interesse voor Westminster Hall, maar recentelijk is de toestroom van bezoekers weer flink toegenomen. Bezoekers staan uren in de rij om het gebouw te kunnen bewonderen.

Historicus Philip Windbatten is niet verbaasd over de plotselinge belangstelling: “Westminster Hall kent een prachtige historie. Veel fans van Harry Potter zijn geïnteresseerd in het gebouw. Westminster Hall diende namelijk als inspiratie voor de ‘grote zaal’ in de Harry Potterfilms. De plots toegenomen belangstelling zou ook te maken kunnen hebben met een tijdelijke tentoonstelling in Westminster Hall. Hoe dan ook: het is bijzonder dat tegenwoordig nog zo veel mensen geïnteresseerd zijn in middeleeuwse architectuur.”

 
Deel dit artikel: