Ongekend zware straf:

Aanvaller Sevilla-keeper moet voor straf nuchter naar wedstrijden van PSV kijken

Aanvaller Sevilla-keeper moet voor straf nuchter naar wedstrijden van PSV kijken
Foto: Kivnl / Shutterstock.com

De 20-jarige Dylano K. moet twee maanden de cel in voor het aanvallen van Sevilla-keeper Marko Dmitrovic. Dit heeft de rechtbank in Den Bosch vandaag bepaald. Daarnaast moet K. voor straf nuchter naar de wedstrijden van PSV kijken.

“U noemt zich voetbalfan, maar daar had dit niks mee te maken”, zei de rechter, die de eis van het Openbaar Minister overnam en K. veroordeelde tot drie maanden cel, waarvan één voorwaardelijk. “Deze actie was volstrekt respectloos tegenover de keeper, de voetbalclubs en de echte supporters van PSV.”

Naast de celstraf legde de rechter nog een forse straf op aan de PSV-fan: “Aangezien u al in bezit was van een stadionverbod, maar dit blijkbaar niet hielp, dient u ná uw celstraf de komende vijf seizoenen alle thuiswedstrijden van PSV voor straf nuchter bij te wonen. Dat lijkt ons voor niemand een pretje.”

Rechtbankverslaggever Jordi Verhilst spreekt van een ongekend zware straf: “Het komt niet vaak voor dat de rechter zo streng oordeelt. En dan mag K. nog van geluk spreken dat dit in Eindhoven gebeurde. Stel je voor dat hij in Groningen het veld op was gerend.”

 
Deel dit artikel: