Aantal gevallen van wielrennen dit weekend fors gestegen

Foto: Nata fler / Shutterstock.com

Het waargenomen aantal wielrenners is dit weekend fors gestegen. Alleen al in de provincie Utrecht zijn tussen vrijdagmiddag en zondag 12:00 uur zijn bij de ANWB 9650 wielrengevallen geregistreerd. Dat zijn er 4223 meer dan in dezelfde periode vorige week en ruim boven de signaalwaarde.

Enkele maanden geleden leek wielrennen onder controle, maar nu wordt gevreesd voor een nieuwe golf. In hoeverre er sprake is van nieuwe varianten en de mate van besmettelijkheid is vooralsnog niet duidelijk. Mogelijk speelt het weer een rol, aangezien er meer gevallen worden geconstateerd bij hogere temperaturen.

Door de hoge snelheid vormt deze groep weggebruikers een steeds grotere bedreiging voor het overige verkeer. Bij het bestijgen van een racefiets gaat een groot deel van de verkeersmoraal verloren, een fenomeen dat versterkt wordt als wielrenners zich in groepen voortbewegen.

Het kabinet overweegt een set van maatregelen om verdere verspreiding te voorkomen. Zo wordt gedacht aan een minimale afstand van 15 meter en een avondklok.

 
Deel dit artikel: