18 ℃
"Meeste journalisten bij WK leven nog"

Aantal dode journalisten volgens Qatar ruimschoots binnen de norm

Aantal dode journalisten volgens Qatar ruimschoots binnen de norm
Foto: Ahmad Thamer Al Kuwari / Wiki Commons CC

Het sterftecijfer onder journalisten bij het WK in Qatar blijft tot nu toe ruimschoots binnen de norm. Dat zei emir Tamim bin Hamad Al Thani van Qatar maandagochtend in een tussentijdse rapportage. Op twee na hebben alle journalisten het WK tot nu toe overleefd.

Vlak na de wedstrijd Nederland – Argentinië viel de 48-jarige sportjournalist Grant Wahl plotseling dood neer, nadat hij eerder was opgepakt voor het dragen van een regenboogshirt. Zondag overleed de fotojournalist Khalid al-Misslam geheel onverwacht. “Dat betekent dat meer dan 99 procent van de journalisten bij het WK nog leeft. Ik denk dat we met deze cijfers heel tevreden mogen zijn”, aldus het Qatarese staatshoofd.

Ook voor andere beroepsgroepen die bij het WK betrokken zijn, verloopt het toernooi tot nu toe voorspoedig. Volgens de laatste tellingen zijn alle voetballers nog in leven. Ook onder het beveiligingspersoneel, de cateraars en de hotelmedewerkers zijn nog geen doden gevallen. Over de bouwvakkers die zich bezighielden met de bouw van de stadions zijn volgens Qatar nog geen cijfers bekend.

 
Deel dit artikel: