'Jullie mogen niet mee'

Aantal achtergelaten prinsessen in Nederland neemt toe

Aantal achtergelaten prinsessen in Nederland neemt toe
Foto: 365 Focus Photography / Shutterstock.com / Erwin Olaf / RVD

Deskundigen maken zich zorgen over het toenemende aantal prinsessen in ons land dat door de ouders wordt achtergelaten. Het komt steeds vaker voor dat de ouders naar het buitenland vertrekken en de kinderen niet mee mogen.

Dit weekend kwam een wel heel schrijnend geval aan het licht. Een 55-jarige koning was met zijn vrouw naar Bonaire vertrokken en liet twee van zijn kinderen thuis achter. Alleen de oudste dochter mocht mee. Twee andere dochters van respectievelijk 17 en 15 jaar moesten thuisblijven. “Een zeer zorgwekkende situatie, vooral omdat kinderen op die leeftijd eigenlijk nog te jong zijn om voor zichzelf te kunnen zorgen”, zegt pedagoog Gerard Zilver.

Volgens de pedagoog geven ouders van prinsessen verschillende redenen waarom hun kinderen niet mee mogen op reis. “Soms zeggen ze: ‘jullie mogen niet mee, want jullie zijn geen kroonprinsessen’. Terwijl de ouders en hun oudste zus zich op Bonaire tegoed doen aan cocktails en heerlijke Antilliaanse hapjes, moeten de twee jongste kinderen zich in leven zien te houden met wat ze in de voorraadkast kunnen vinden. U kunt zich voorstellen hoe eenzaam deze kinderen zich moeten voelen. De royaltywereld is bikkelhard wat dat betreft.”

 
Deel dit artikel: