
AMSTERDAM - Steeds meer supermarkten hebben tegenwoordig naast vlees ook eetbare planten in het assortiment. De producten moeten consumenten overhalen om te kiezen voor gezonde voeding. Bovendien zijn de plantaardige producten beter voor het milieu.
Onder meer bij Albert Heijn, Jumbo en Aldi liggen eetbare planten in het schap. Sommige supermarkten hebben zelfs een aparte afdeling waar klanten kunnen kiezen uit verschillende soorten eetbare planten. Of consumenten inderdaad gaan kiezen voor een eetbare plant op het bord, valt nog te bezien. Tot nu toe lijken de eetbare planten namelijk niet echt aan te slaan.
Wennen
Supermarktmanager Wolter Haaks denkt dat zijn klanten er gewoon aan moeten wennen: “Het lijkt natuurlijk een beetje raar, planten eten, maar het zou me niet verbazen als mensen in de toekomst elke dag een stukje plant op het menu zetten. Bovendien kan zo’n plant een goede aanvulling zijn op de dagelijkse frikandel met patat.”
En hoe zit het met de smaak? We hebben verschillende eetbare planten geproefd, zoals sperziebonen en andijvie, maar de smaak lijkt in de verste verte nog niet op die van vlees. Er is dus nog een lange weg te gaan.