17 ℃

Toch schadevergoeding van 1,3 miljoen voor Vitesse? “Club is slachtoffer geworden van slechte boekhouding BDO”

Toch schadevergoeding van 1,3 miljoen voor Vitesse? “Club is slachtoffer geworden van slechte boekhouding BDO”
Foto: Orange Pictures / Shutterstock.com

ARNHEM - Het Bureau Financieel Toezicht (BFT) heeft BDO een boete opgelegd van 1,3 miljoen euro omdat het accountantskantoor geen melding heeft gemaakt van verdachte transacties in de boekhouding van voetbalclub Vitesse, wat in strijd is met de wetgeving om witwassen tegen te gaan. Rudy van Lent, oud-voetballer en financieel conformist bij Vitesse, stelt dat de club recht heeft op een forse schadevergoeding: “Als slachtoffer van een slechte boekhouding is het niet meer dan normaal dat je financieel gecompenseerd wordt. En flink ook.”

Door financieel wanbeheer is Vitesse in grote problemen geraakt. Van Lent is dan ook niet te spreken over de voormalige accountant van de club: “Door het slordige werk van BDO kan onze mooie club nu zomaar in diskrediet worden gebracht. Mensen zouden Vitesse door dit geklungel van BDO kunnen gaan zien als een club waar financieel wanbeleid wordt gevoerd. Dat leidt mogelijk tot imagoschade. En vergeet niet dat zoiets ook invloed kan hebben op de spelers in het veld. Voor je het weet, gaan de sportieve prestaties eronder lijden en bungel je ergens onderaan in een nietszeggende competitie.”

Volgens Van Lent doet het Bureau Financieel Toezicht er goed aan om de 1,3 miljoen euro die zij vanuit BDO ontvangen rechtstreeks over te maken aan Vitesse: “In principe kan dat geld zo gestort worden, daar hoeft geen onnodig papierwerk aan te pas te komen. Laat het bovendien duidelijk zijn dat Vitesse hier het slachtoffer is, niet het Bureau Financieel Toezicht. Overigens heb ik nog een paar Russische voetballers op het oog die de selectie zouden kunnen versterken, dus ook vanuit dat oogpunt zie ik het geld liever nog vandaag dan morgen overgemaakt worden.”

 
Deel dit artikel: