10 ℃

God: “Zondag is niet langer een rustdag”

God: “Zondag is niet langer een rustdag”
Foto: dovapi / Depositphotos.com

BARNEVELD - Door veel Nederlanders wordt de zondag beschouwd als een rustdag. Een fijne weekenddag waarop weinig inspanning hoeft te worden verricht en in alle rust toegeleefd kan worden naar een nieuwe week. Deze associatie met de zondag gaat echter drastisch veranderen.

Niemand minder dan God heeft van Zich laten horen: “Zondag is niet langer een rustdag. We zullen ook deze dag met zijn allen de handen uit de mouwen moeten steken om de wereld een betere plek te maken.”

Volgens God kampen we momenteel met mondiale problemen, crises en natuurrampen die elke dag vragen om een actieve bijdrage van een burger, dus ook van de rustende Nederlander op zondag.

Netflix

“Al een tijdje zie Ik dat het niet goed is. Er heerst veel onrust en onvrede op de wereld en dat vraagt om een collectieve aanpak waarbij iedereen de schouders eronder zet. Een te grote groep Nederlanders verkiest op dit moment echter passief Netflix kijken op de bank boven het meedenken aan effectieve oplossingen. Zo is de rustdag nooit bedoeld”, aldus God.

"Al een tijdje zie Ik dat het niet goed is."
God

De boodschap van God kwam voor velen als een donderslag bij heldere hemel en stuit op wisselende reacties. Hoewel sommige Nederlanders gehoor willen geven aan de oproep van God, zijn er ook Nederlanders die willen vasthouden aan hun traditionele zondag. Zij wijzen erop dat ze een rustdag nodig hebben om zich de rest van de week in te kunnen zetten voor een betere wereld, of ze vinden dat God juist bijdraagt aan de mondiale onvrede door de rustdag opeens te schrappen. Tot slot gelooft een handjevol Nederlanders niet dat God bestaat, laat staan dat Hij Zijn Woord aan ons verkondigt.

 
Deel dit artikel: