10 ℃

Energiebedrijven waarschuwen: “Vrouwen toch al met poten aan verwarming”

Energiebedrijven waarschuwen: “Vrouwen toch al met poten aan verwarming”
Foto: Daisy Daisy / Shutterstock.com

ARNHEM - Hoewel het pas half oktober is, hebben vrouwen al met hun poten aan de verwarming gezeten. Dat zeggen de gezamenlijke energiebedrijven op basis van verbruiksgegevens. 

De zomer is pas net voorbij en dus geldt in de meeste huishoudens de regel dat de verwarming voorlopig uit blijft, maar daar lijken niet alle vrouwen zich aan te houden. Energiebedrijven zien een toename in het gasverbruik, waaruit blijkt dat er kennelijk toch vrouwen aan de verwarming zitten.

Peter Klunderijs (42) uit Arnhem merkte eergisteren al dat er iets niet klopte. “Toen ik thuiskwam, leek de huiskamer wel een sauna. Het was er minstens 20 graden. Al snel bleek dat mijn vrouw met haar poten aan de verwarming had gezeten. Dat is niet wat we hadden afgesproken.”

Controleren

Energiedeskundige Jan Opdenhei waarschuwt voor de gevolgen: “Als uw vrouw de verwarming aanzet, kunt u later worden geconfronteerd met een forse energierekening. Gelukkig zijn er slimme thermostaten verkrijgbaar, die u met uw smartphone op afstand kunt controleren. Zo kunt u in de gaten houden of uw vrouw zich aan de afspraken houdt, ook als u zelf niet thuis bent.”

 
Deel dit artikel: