9 ℃

ING verhoogt tarieven betaalpakket Giro555

ING verhoogt tarieven betaalpakket Giro555
Foto: Anas-Mohammed / Shutterstock.com

AMSTERDAM - Giro555 en andere klanten van ING moeten meer gaan betalen voor hun bankrekening. Dat heeft ING vandaag bekendgemaakt in een bericht aan rekeninghouders.

Giro555 is ondergebracht bij ING Bank. Het rekeningnummer voor humanitaire hulpacties is voluit NL08INGB0000000555. Op dit moment is Giro555 geopend voor een hulpactie voor de oorlogsslachtoffers in het Midden-Oosten, maar ING maakte vandaag bekend dat dit soort betaalrekeningen flink meer gaan kosten.

Giro555 en andere klanten van ING betalen nu nog € 3,65 per maand voor het betaalpakket, maar dat wordt € 3,90. Volgens ING is de tariefsverhoging nodig om het betalingsverkeer veilig en beschikbaar te houden en omdat ING continu investeert in het verbeteren van de persoonlijke en digitale dienstverlening.

Landelijke actiedag

De nettowinst van ING bedroeg in het tweede kwartaal van dit jaar 1,9 miljard euro. Op Giro555 is tot nu toe een bedrag van ruim één miljoen euro ingezameld voor de oorlogsslachtoffers in het Midden-Oosten. Een flink bedrag, maar daar moeten de kosten voor de bankrekening bij ING nog wel vanaf. Woensdag is een landelijke actiedag voor Giro555, waarbij het geld voor het betaalpakket bij ING hopelijk wordt ingezameld.

Het toenemende geweld in het Midden-Oosten heeft een enorme humanitaire crisis veroorzaakt. Hulporganisaties hebben Giro 555 geopend voor de slachtoffers. U kunt helpen via de website van Giro 555.
 
Deel dit artikel: