9 ℃

Israël steunt Giro555-actie en bombardeert alleen nog oude gebouwen die toch al aan vervanging toe waren

Israël steunt Giro555-actie en bombardeert alleen nog oude gebouwen die toch al aan vervanging toe waren
Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com / Nieuwspaal

TEL AVIV - Gezamenlijke hulporganisaties zijn via Giro555 een actie gestart voor de door oorlogsgeweld getroffen bevolking in het Midden-Oosten. Ook Israël doet aan de actie mee. Het Israëlische leger bombardeert in Libanon en Gaza alleen nog gebouwen die toch al aan vervanging toe waren.

De schade door de oorlog in het Midden-Oosten is enorm. Miljoenen mensen hebben dringend humanitaire hulp nodig. Israël helpt mee door bij het bombarderen voorrang te geven aan oude, lelijke gebouwen die toch al gesloopt moesten worden. Israël hoopt dat de bevolking daardoor minder last heeft van de oorlog.

“Door met zorg en mededogen te bombarderen, hopen we een humanitaire ramp in onze buurlanden te voorkomen”, aldus de Israëlische premier Netanyahu. “We hebben een lijst gemaakt van lelijke, oude wijken die nodig wederopgebouwd moeten worden. Als we die bombarderen, komt er waarschijnlijk iets mooiers voor terug. Zo dragen ook wij ons steentje bij aan de hulp in de regio.”

Foto: Anas-Mohammed / Shutterstock.com

Om Libanon en Gaza goed te kunnen herbouwen, moeten volgens Israël nog veel wijken met de grond gelijk worden gemaakt.

Netanyahu noemt de barmhartige keuze van de doelwitten ‘niet meer dan vanzelfsprekend’: “Natuurlijk gaan we door met bombarderen, maar dat wil niet zeggen dat we geen hart hebben. Als we de lokale bevolking met onze bombardementen een handje kunnen helpen, dan doen we dat met liefde.”

Het toenemende geweld in het Midden-Oosten heeft een enorme humanitaire crisis veroorzaakt. Hulporganisaties hebben Giro 555 geopend voor de slachtoffers. U kunt helpen via de website van Giro 555.
 
Deel dit artikel: