9 ℃

Complotdenker Richard (37): “Orkaan in Florida was ‘inside job'”

Complotdenker Richard (37): “Orkaan in Florida was ‘inside job”
Foto: Burdun Iliya / Shutterstock.com

PURMEREND - Complotdenker Richard Tuinbroeck uit Purmerend noemt het ‘een smerige leugen van de elite’ dat de orkaan Milton in Florida door de natuur veroorzaakt is. Volgens Tuinbroeck is de orkaan van binnenuit georganiseerd.

De orkaan Milton raasde donderdagochtend met vernietigende kracht over Florida en zorgde daar voor veel slachtoffers en schade. Volgens de publieke opinie is de orkaan veroorzaakt door luchtstromingen boven de oceaan, maar complotdenker Richard Tuinbroeck noemt dat ‘een smerige leugen’.

“Het gevestigde verhaal over Milton is wat ze wíllen dat je gelooft”, aldus Tuinbroeck. “Een gigantische hoeveelheid wind die in één keer over Florida waait? Het klopt niet. Een orkaan is lucht, meer niet. Je kunt lucht niet eens zien. Het is extreem onaannemelijk dat lucht zo veel schade kan veroorzaken.”

Foto: FashionStock.com / Shutterstock.com

Door de orkaan kwamen grote delen van Florida onder water te staan.

Tuinbroeck, die zichzelf het liefst omschrijft als een ‘wakkere burger’, denkt dat er iets anders aan de hand is: “We worden geregeerd door een wereldwijde samenzwering van kwaadaardige reptielen. Thierry Baudet heeft daar heel verstandige dingen over gezegd. De elite wil zo veel mogelijk chaos om mensen uit elkaar te drijven. Deze orkaan hoort ook gewoon bij het plan. Het Amerikaanse leger heeft duizenden helikopters met rotors erop. Wat gebeurt er als je die allemaal tegelijk laat draaien? Juist. Je ziet het pas als je het doorhebt.”

 
Deel dit artikel: