15 ℃

Burger wil vaker geïnformeerd worden over crisis rond familie Hazes

Burger wil vaker geïnformeerd worden over crisis rond familie Hazes
Foto: HeukersMedia / Shutterstock.com

AMSTERDAM - Nederlanders vinden dat de media consequent te weinig aandacht besteden aan de crisis binnen de familie Hazes. Dat blijkt uit een peiling van bureau QuestionIt. Ruim 92 procent van de ondervraagden zegt beter en vooral vaker geïnformeerd te willen worden over de stand van zaken binnen de familie Hazes.

Mediadeskundige Paul van Geelkerken begrijpt de ontevredenheid over de Hazes-berichtgeving: “Vijf of zes keer per dag een update is toch echt wel het minimum. De ruzie binnen de familie Hazes bevindt zich momenteel in een cruciale fase. Rachel Hazes heeft haar zoon zojuist verboden om nog langer de naam André Hazes te gebruiken. Daarnaast gaan er geruchten over trouwplannen van Roxeanne Hazes. Burgers hebben er recht op om te weten wat er precies aan de hand is, maar we zien dat feitelijk alleen De Telegraaf en Shownieuws hun journalistieke taak serieus nemen.”

Veruit de meeste Nederlanders hebben moeite met de zuinige berichtgeving over de familie Hazes. “Net als iedereen ben ik in mijn hoofd voortdurend bezig met de Hazes-crisis. Ik heb er slapeloze nachten van, dat mag u rustig weten”, zegt Wilma van Hierik (54) uit Amstelveen.

“Ik sta ’s ochtends een uur eerder op om het nieuws te volgen, maar ik moet echt met een vergrootglas zoeken naar berichten over de familie Hazes”, vervolgt Van Hierik. “Kranten als de Volkskrant en Trouw schrijven er vrijwel niets over. Het gaat alleen maar over het Midden-Oosten en Oekraïne en zo. Dan denk ik: verdorie, wat is nou belangrijker?”

 
Deel dit artikel: