7 ℃

Ondankbaar: golden retriever Sam (7) kan feestelijk vuurwerk op Dierendag niet waarderen

Ondankbaar: golden retriever Sam (7) kan feestelijk vuurwerk op Dierendag niet waarderen
Foto: ARVD73 / Shutterstock.com

VELP - Veel dierenliefhebbers hebben hun huisdier op Dierendag net dat beetje extra liefde en aandacht geven. Hoewel dit vertroetelen op uiteenlopende manieren plaatsvindt, zetten veel baasjes hun huisdier in het zonnetje door feestelijk vuurwerk af te steken. Helaas lijken sommige huisdieren deze geste niet te kunnen waarderen. Dat geldt ook voor golden retriever Sam (7), de hond van Martin Broekham (37) uit Velp.

“Toen ik opstond en Sam een aai over zijn bol had gegeven, liep ik direct naar de achtertuin toe om een paar rotjes af te steken”, vertelt Martin. “Normaal gesproken loopt Sam enthousiast achter mij aan, maar nu – op deze bijzondere dag – liet hij het afweten.”

“Hij keek mij aan met zo’n blik van: doe eens wat meer je best Martin, op deze onzin zit ik niet te wachten. Die ondankbaarheid raakte mij. Ik wist niet dat golden retrievers zich zo konden opstellen of dat dit gedrag überhaupt in hun aard zat. Blijkbaar vindt Sam dat hij op Dierendag een minachtende houding mag aannemen.”

Foto: Photoroyalty / Shutterstock.com

Met een paar feestelijke knallers hoopte Martin zijn hond op Dierendag te verrassen.

In de hoop dat Sam het hartverwarmende gebaar alsnog zou gaan waarderen, besloot Martin om de vuurwerkshow in zijn tuin nog spectaculairder te maken: “Op een gegeven moment ging ik ook aan mezelf twijfelen natuurlijk. Ben ik wel een goed baasje? vroeg ik me af. Doe ik eigenlijk genoeg mijn best voor Sam? Vanuit deze onzekerheid besloot ik er een schepje bovenop te doen: nitraten, vlinders, strijkers; allemaal speciaal voor Sam. En wat denk je dat er gebeurde? Precies, Sam rende weg en zonderde zich achter de bank volledig van mij af. Dat deed me echt pijn. Als het zo moet, hoeft Dierendag voor mij niet meer. Het moet wel een beetje van twee kanten komen.”

 
Deel dit artikel: