15 ℃

Israël waarschuwt: “Met toetreding van Iran bereikt oorlog maximum aantal deelnemers”

Israël waarschuwt: “Met toetreding van Iran bereikt oorlog maximum aantal deelnemers”
Foto: Alessia Pierdomenico / Shutterstock.com / Khamenei.ir / Wiki Commons CC BY 4.0

TEL AVIV - Er is voorlopig geen plek meer voor landen en organisaties die willen deelnemen aan de oorlog in het Midden-Oosten. Dat zegt de Israëlische premier Netanyahu. Nu ook Iran actief meevecht in de regio, is volgens Israël het maximale aantal deelnemers bereikt.

Met Israël, Hamas, Hezbollah en Iran doen in totaal nu vier partijen mee aan de strijd in het Midden-Oosten. Volgens Israël is daarmee het maximale aantal deelnemers bereikt. Het spijt me, maar meer kunnen we er echt niet bij hebben”, aldus premier Netanyahu namens de deelnemende landen en groeperingen.

Het Midden-Oosten is al jaren een populair oorlogsgebied. Volgens Netanyahu is het “uitgesloten” dat nog nieuwe strijdende partijen worden toegelaten. Hij riep landen en organisaties die nog niet aan de oorlog meedoen dan ook op om zich niet met de oorlog te bemoeien: “Ik vind het vervelend om te moeten zeggen, maar vol is vol. Het is nu al moeilijk om bij te houden wie nog wat moet vergelden.”

Foto: wideweb / Shutterstock.com

Met een aanval op onder meer Tel Aviv bevestigde Iran woensdagnacht zijn deelname, waarmee de oorlog nu vol zit.

Toch is er hoop: als de Iraanse ayatollah Khamenei belooft dat zijn land zich zal terugtrekken uit de oorlog als Israël geen nieuwe vergeldingsaanvallen onderneemt. Netanyahu: “Als Iran plaatsmaakt, ontstaat er weer ruimte voor nieuwe partijen die aan de oorlog willen meedoen. Maar op dit moment is er helaas sprake van een wachtlijst.”

 
Deel dit artikel: