14 ℃

Nederlanders blij met hogere zorgpremie: “Blijft straks gelukkig minder geld over voor ongezonde gewoontes”

Nederlanders blij met hogere zorgpremie: “Blijft straks gelukkig minder geld over voor ongezonde gewoontes”
Foto: Alexander Briel Perez / Shutterstock.com

SCHIEDAM - De verplichte zorgverzekering wordt volgend jaar zo’n tien euro per maand duurder. Nederlanders zijn in hun nopjes met de premieverhoging. Omdat de zorgverzekering duurder wordt, blijft er minder geld over voor ongezonde gewoontes. 

Zorgverzekeraar DSW maakte traditiegetrouw als eerste de nieuwe zorgpremie bekend. Klanten gaan vanaf volgend jaar € 9,50 per maand meer betalen voor hun zorgverzekering. Andere verzekeraars komen met een vergelijkbare stijging. De meeste Nederlanders reageren opgelucht op de stijging van de zorgpremie.

“Er blijft straks echt geen geld over voor sigaretten, dus ik zal eindelijk eens moeten stoppen met roken. Daardoor krijg ik een veel betere conditie. Ik ben mijn zorgverzekering ontzettend dankbaar, want zonder die premieverhoging had ik waarschijnlijk gewoon doorgerookt en was ik doodziek geworden”, zegt de 53-jarige Erica Bot uit Hengelo.

Ook Teun Veldmeester (74) uit Arnhem is blij dat hij volgend jaar meer mag betalen voor zijn zorgverzekering: “Nu koop ik elke maand een fles jonge jenever, maar daar heb ik straks geen geld meer voor. Ik ben blij dat ik dan eindelijk van die verschrikkelijke katers af ben.”

 
Deel dit artikel: