16 ℃

Israël eist dat Hezbollah onmiddellijk stopt met het vergelden van Israëlische aanvallen

Israël eist dat Hezbollah onmiddellijk stopt met het vergelden van Israëlische aanvallen
Foto: Ale Mi / Depositphotos.com

TEL AVIV - Israël eist dat Hezbollah onmiddellijk stopt met het vergelden van Israëlische bomaanslagen en luchtaanvallen. Dat zegt de Israëlische premier Netanyahu in reactie op de grootschalige vergeldingsaanval door Hezbollah van zondagochtend.

Volgens Israël is er een grote kans dat het conflict in het Midden-Oosten escaleert, wanneer tegenstanders steeds op een Israëlische aanval blijven reageren. “Dat geldt niet alleen voor Hamas, maar zeker ook voor Hezbollah”, waarschuwt Netanyahu.

Begin vorige week was er een grootschalige aanval op leden van Hezbollah, van wie de pieper of portofoon ontplofte. Vrijdag vuurde Israël raketten af op de Libanese hoofdstad Beiroet. Ook zaterdag voerde Israël aanvallen uit op doelen in Libanon. Israël verzocht Hezbollah dringend om al die aanvallen niet te vergelden, maar dat gebeurde toch. Hezbollah vuurde bijna 100 raketten af op het noorden van Israël.

Netanyahu waarschuwt Hezbollah voor de gevolgen van de vergeldingsacties: “Het is van groot belang dat Hezbollah voortaan al onze luchtaanvallen onbeantwoord laat. Alleen dan kan er vrede zijn.”

 
Deel dit artikel: