17 ℃

Van der Plas wil politieke partij die opkomt voor de boer

Van der Plas wil politieke partij die opkomt voor de boer
Foto: Orange Pictures / Shutterstock.com

DEN HAAG - Er is in ons land ruimte voor een nieuwe politieke partij die opkomt voor boeren. Dat zei BBB-leider Caroline van der Plas in reactie op de plannen van het kabinet. 

Volgens de BBB-voorvrouw voelen vooral de veehouders zich door het kabinet verraden: “Dit kabinet wil de veestapel drastisch verkleinen. En er is geen enkele partij die daar tegenin gaat. De minister van Landbouw is een heel aardige vrouw, daar gaat het verder niet om, maar wat weet zij nou van boeren? Ik zou het van harte toejuichen als er een politieke partij komt die zich speciaal richt op de positie van boeren en hun belangen behartigt.”

Een speciale boerenpartij dus. Is dat niet wat overdreven? “Zeker niet”, aldus Van der Plas. “Nederland heeft ongelofelijk veel boeren. Er zijn zelfs zó veel boeren, dat er veel meer wordt geproduceerd dan we zelf kunnen opeten. Hoewel Nederland een piepklein landje is, zijn we zelfs de tweede landbouwexporteur ter wereld! Ruim 75% van wat de Nederlandse boeren produceren, gaat de grens over. En toch is er niemand in de Tweede Kamer die het voor al die boeren opneemt. Dan vraag ik me af: hoe kán dat?”

 
Deel dit artikel: