21 ℃
Verdorie en cholera

FIA geeft Verstappen lijst met toegestane scheldwoorden

FIA geeft Verstappen lijst met toegestane scheldwoorden
Foto: Jay Hirano / Shutterstock.com

SINGAPORE - Autosportbond FIA geeft Max Verstappen nog deze maand een lijst van woorden waarmee hij mag vloeken. De lijst zal bestaan uit zowel Nederlandse als Engelse scheldwoorden.

Verstappen kreeg vrijdag straf, omdat hij tijdens een persconferentie voor de Grand Prix van Singapore een verboden scheldwoord gebruikte. “Max gebruikte per ongeluk het woordje f*cked en dat mag niet. Om meer misverstanden te voorkomen, zal de FIA voor hem een lijst van toegestane scheldwoorden samenstellen”, zegt FIA-voorzitter Mohammed ben Sulayem.

De lijst zal bestaan uit zowel traditionele schuttingtaal als moderne scheldwoorden. “Op de lijst komt onder meer het Nederlandse woordje ‘verdorie’ dat Max bij lichte tot matige tegenslagen kan gebruiken”, aldus de FIA-voorzitter.

Gevarieerde selectie

“Op verzoek van Max zelf komen op de lijst ook enkele woorden die te maken hebben met de vrouwelijke anatomie. Daarnaast bevat de lijst benamingen van voorheen dodelijke, maar inmiddels nagenoeg verdwenen ziektes, zoals tyfus en cholera. Kortom, het wordt een krachtige en gevarieerde selectie van scheldwoorden waarmee Max de komende jaren weer ruimschoots uit de voeten kan.”

 
Deel dit artikel: