15 ℃

Omtzigt ontevreden over Algemene Beschouwingen van NSC: “Ik overweeg een nieuwe partij op te zetten”

Omtzigt ontevreden over Algemene Beschouwingen van NSC: “Ik overweeg een nieuwe partij op te zetten”
Foto: Brocreative / Orange Pictures / Shutterstock.com

ENSCHEDE - Pieter Omtzigt heeft vanuit zijn woonplaats Enschede de Algemene Politieke Beschouwingen nauwkeurig gevolgd. Tot zijn ontzetting zag hij dat interim NSC-leider Nicolien van Vroonhoven een uitermate zwakke indruk maakte. Dit kan volgens Omtzigt grote gevolgen hebben.

Politiek verslaggevers zijn het er unaniem over eens dat het optreden van interim NSC-leider Nicolien van Vroonhoven tijdens de Algemene Beschouwingen niet erg sterk was. De oppositie maakte gehakt van de claim dat NSC staat voor goed bestuur. Volgens de oppositie en de verslaggevers is de noodwet vanwege de asielinstroom allesbehalve goed bestuur. Een aangeslagen Van Vroonhoven had geen weerwoord op deze aanval op het kernpunt van NSC.

Niet alleen de oppositie en de media vonden het optreden van Van Schoonhoven zwak. Ook NSC-icoon Pieter Omtzigt heeft er geen goed woord voor over: “Met gekromde tenen en toegeknepen billen keek ik naar de bijdrage van het NSC bij de Algemene Beschouwingen. Het was niets minder dan een aanfluiting. Op deze manier kan ik me niet langer vereenzelvigen met deze partij. Je moet dan ook niet vreemd opkijken als ik na mijn burn-out een eigen beweging ga opzetten. Dit land heeft behoefte aan een frisse partij met een sterke leider.”

 
Deel dit artikel: