15 ℃

SC Heerenveen-trainer Van Persie blijft positief en zag ook tegen FC Twente goede dingen: “Prima aftrap”

SC Heerenveen-trainer Van Persie blijft positief en zag ook tegen FC Twente goede dingen: “Prima aftrap”
Foto: PWFOTO-Pieter vd Woude / Shutterstock.com

HEERENVEEN - Na de vernedering in Alkmaar (9-1) wist SC Heerenveen zich begin deze week niet te herpakken tegen FC Twente. Ook in Enschede verloren de Friezen kansloos met 2-0. Toch blijft trainer Robin van Persie trots op zijn spelers en benadrukt hij dat hij ook goede dingen gezien heeft.

“Met Heerenveen willen wij vasthouden aan een aanvallende en aantrekkelijke speelstijl”, laat Van Persie weten. “Bij vlagen kwam dit er ook in De Grolsch Veste uit. Zo scoorde onze spits Nicolaescu een schitterende kopgoal na een afgemeten voorzet van Trenskow. Dan kun je zeggen: wat maakt dat nou uit? Een doelpunt in de warming-up telt niet mee. Maar je kunt zoiets ook zien als een mooie stap voorwaarts in het proces waar wij met zijn allen mee bezig zijn.”

Ook tijdens de wedstrijd tegen FC Twente heeft Van Persie met momenten weer kunnen genieten van zijn elftal: “Wij hebben tot driemaal toe een aftrap gehad en die zag er keer op keer prima uit. Met concentratie werd de bal strak teruggespeeld naar een vrije man, er werd vervolgens positie gekozen tussen de linies en gecoacht naar elkaar als FC Twente de druk meteen weer opvoerde. Al met al oogde dat zeer verzorgd, dus hier staat een tevreden trainer. Hopelijk kunnen we dit meenemen richting de derby dit weekend tegen FC Groningen.”

 
Deel dit artikel: