17 ℃

Wilders maant oppositie tot kalmte: “Het is beter als politici in alle rust debatteren”

Wilders maant oppositie tot kalmte: “Het is beter als politici in alle rust debatteren”
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com

DEN HAAG - Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen vuurden de oppositiepartijen heel wat pijlen af op PVV-leider Geert Wilders. Deze maande de oppositie tot kalmte. Volgens Wilders is het slecht voor het aanzien van de politiek als het debat te hard wordt gevoerd.

PVV-leider Geert Wilders werd door de oppositieleiders hard aangepakt tijdens de Algemene Beschouwingen. Voor Wilders was dit een reden om andere politici op te roepen om het debat te voeren in goede harmonie: “Ik vraag mijn collega’s op om hun toon te matigen. Vuurspuwende politici zijn een slecht voorbeeld voor de kiezer. Laten we het waardig houden.”

De woorden van Wilders zorgden voor hoongelach. Deze reactie is volgens Wilders typerend voor het cynisme van zijn collega’s: “In de tientallen jaren dat ik inmiddels in de Tweede Kamer zit, kijk ik met verbazing naar mijn collega’s van andere partijen. De één schreeuwt nog harder dan de ander en de behoefte tot kwetsen lijkt groter dan de wil om met opbouwende kritiek te komen.”

Wilders deed dan ook een emotionele oproep aan zijn collega’s: “Laten we het huidige kabinet met respect tegemoet treden. Daarmee voorkomen we dat de kiezer cynisch wordt over de politiek. Laten we elkaars verschillen respecteren en vooral blijven zoeken naar wat ons verbindt.”

 
Deel dit artikel: