18 ℃

Regeringspartijen uiten felle kritiek op Miljoenennota: “Waardeloos vodje”

Regeringspartijen uiten felle kritiek op Miljoenennota: “Waardeloos vodje”
Foto: Orange Pictures / Shutterstock.com

DEN HAAG - Direct nadat de Miljoenennota was aangeboden aan de Tweede Kamer, werd de rijksbegroting door de vier regeringspartijen met de grond gelijk gemaakt. De leiders van PVV, BBB, VVD en NSC hadden geen goed woord over voor wat ze noemen ‘beleidsmatig broddelwerk’.

Minister van Financiën Eelco Heinen overhandigde de Miljoenennota volgens de traditie in een houten koffertje aan Kamervoorzitter Martin Bosma, waarna de regeringspartijen direct een stortvloed aan kritiek losliet op de rijksbegroting.

PVV-leider Geert Wilders noemde de begroting ‘een waardeloos vodje’. “Wat mij betreft kan deze begroting direct de prullenbak in. Het is schandelijk dat de minister hiermee aan durft te komen”, aldus Wilders. NSC-leider Pieter Omtzigt is het daarmee eens, zo liet hij vanaf zijn huisadres weten.

Ook regeringspartij BBB maakte korte metten met de Miljoenennota. “Hier is duidelijk niet goed over nagedacht. Ik vraag me af wie dit in godsnaam heeft verzonnen”, aldus BBB-leider Caroline van der Plas, die vooral kritiek had op de landbouwbegroting van minister Wiersma.

Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Bokhach / Shutterstock.com

BBB-leider Caroline van der Plas veegde direct de vloer aan met de Miljoenennota.

Toch klonken in de Tweede Kamer ook andere geluiden. De oppositiepartijen CDA en SGP noemden de begroting ‘helemaal zo slecht nog niet’. “Ik kijk met vertrouwen uit naar de Algemene Beschouwingen waarin ik de rijksbegroting vol overtuiging zal verdedigen”, aldus CDA-leider Henri Bontenbal.

 
Deel dit artikel: