22 ℃

Paarden oefenen voor koninklijke rijtoer op Prinsjesdag

Paarden oefenen voor koninklijke rijtoer op Prinsjesdag
Foto: SpaceKris / Mariait / Shutterstock.com

SCHEVENINGEN - Bij het strand van Scheveningen hebben de paarden van de Cavalerie Ere-Escorte alvast geoefend voor de traditionele rijtoer op Prinsjesdag. De paarden begeleiden de Glazen Koets naar de Koninklijke Schouwburg waar koning Willem-Alexander de Troonrede zal voorlezen. Voorafgaand aan deze prachtige traditie werd alvast de stressbestendigheid van de paarden getest.

Om mee te mogen lopen in de Prinsjesdagoptocht moeten de paarden natuurlijk niet al te schrikkerig zijn. Daarom leren ze van tevoren omgaan met enge dingen, zoals luide muziek, onverwachte knallen en vallen vanaf grote hoogte.

Boven Kijkduin werd een paard uit een Hercules C-130 transportvliegtuig geduwd. Op het strand galoppeerden vier paarden over een traject van hete kolen, landmijnen en zoutzuurbaden. Speciaal opgeleide ruiters lieten de paarden alvast wennen aan het geluid van krijsende pubers en het prikkelende gevoel van 380 volt. De Glazen Koets met daarin koning Willem-Alexander en koningin Máxima wordt dinsdag getrokken door de paarden die nog over zijn.

 
Deel dit artikel: