12 ℃

59-jarige vrouw lastiggevallen door veroordeelde crimineel

59-jarige vrouw lastiggevallen door veroordeelde crimineel
Foto: YT CC

PHILADELPHIA - In de Amerikaanse stad Philadelphia is een 59-jarige vrouw lastiggevallen door een veroordeelde misdadiger. Pas na anderhalf uur lukte het de vrouw om haar belager van zich af te schudden.

Het incident gebeurde in een televisiestudio. Kijkers waren er getuige van hoe de vrouw herhaaldelijk door de dader werd afgesnauwd, gekleineerd en bestookt met leugens terwijl omstanders niet ingrepen. De dader is een bekende van de politie. Het gaat om een 78-jarige man uit New York die verdacht wordt van maar liefst 37 misdrijven en onlangs nog strafrechtelijk werd veroordeeld voor boekhoudfraude.

Correspondent Mark Vierkinnen noemt de beelden afschuwelijk om te zien: “De dader staat bekend als een narcistische leugenaar zonder ook maar enig respect voor vrouwen. Al eerder misbruikte hij een vrouw en probeerde dat met zwijggeld in de doofpot te stoppen. Het is onbegrijpelijk dat deze man überhaupt nog vrij rondloopt. Het is door dit soort mannen dat vrouwen zich onveilig voelen op straat.”

 
Deel dit artikel: