12 ℃

Poetin hevig geschrokken van onverwacht bezoek Dick Schoof aan Oekraïne

Poetin hevig geschrokken van onverwacht bezoek Dick Schoof aan Oekraïne
Foto: Dmytro Larin / Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

ZAPORIZJA - De Russische president Poetin is hevig geschrokken van het totaal onverwachte bezoek van premier Dick Schoof aan Oekraïne. Russische troepen zouden inmiddels terugtrekkende bewegingen maken. 

Dick Schoof bracht maandag volkomen onverwacht een bezoek aan Oekraïne. Gekleed in een stevige blauwe bodywarmer en zichtbaar enkele kilo’s zwaarder liep Schoof door de straten van Zaporizja. Hij beloofde Oekraïne een steunpakket ter waarde van 200 miljoen euro. “Dit is precies waar Poetin al maanden bang voor was”, zegt militair strateeg Rob Luiteman.

“Zolang Schoof in Nederland was, leek hij voor de Russen niet echt gevaarlijk. Maar nu staat Schoof letterlijk met zijn voeten op Oekraïense bodem. Reken maar dat dat angst inboezemt”, aldus Luiteman.

Foto: Vladimir Wrangel / Shutterstock.com

Poetin zou in allerijl zijn militaire staf bijeengeroepen hebben om het bezoek van Dick Schoof aan Oekraïne te bespreken.

Ook het nieuws dat Schoof aan de Oekraïense president Zelensky een steunpakket heeft beloofd, is volgens Luiteman hard aangekomen in Moskou: “In de afgelopen weken verloor Rusland al steeds meer terrein. Nu Schoof aan de Oekraïners een steunpakket heeft beloofd, lijken de kansen voor de Russen definitief verkeken. Dit zou voor Rusland weleens de genadeklap kunnen zijn.”

 
Deel dit artikel: