12 ℃

Archeologen ontdekken prehistorische voorloper smartphone

Archeologen ontdekken prehistorische voorloper smartphone
Foto: Valsheb / Shutterstock.com

HUNTINGTON - Archeologen hebben in de Amerikaanse staat Utah een zeer vroege voorloper van de smartphone gevonden. De prehistorische smartphone is waarschijnlijk 3 tot 4 miljard jaar geleden ontwikkeld.

“De prehistorische smartphone lijkt in niets op de telefoons die we tegenwoordig kennen”, zegt techjournalist Dando Nastelijn. “Zo werd dit model geheel gemaakt van steen. Materialen als aluminium en plastic waren toen nog niet uitgevonden. Wel heeft dit toestel al de afgeronde hoeken, die we bij de moderne toestellen ook nog zien.”

“De functionaliteit van het apparaat blijft ver achter bij die van de huidige smartphones”, vervolgt Nastelijn. “Het toestel heeft geen touchscreen en geen bluetooth. Ook beschikt het toestel niet over een ingebouwde camera. Die moest je er destijds los bij kopen.”

Toch had de prehistorische smartphone al een paar indrukwekkende features. Zo is er geen batterij die kan leegraken en kun je op het toestel niet gebeld worden. Dat is vooral handig als je niet gestoord wil worden.

 
Deel dit artikel: