12 ℃

Meppel onder indruk hoe Parijs zichzelf op kaart heeft gezet: “Volgend jaar willen wij Olympische Spelen organiseren”

Meppel onder indruk hoe Parijs zichzelf op kaart heeft gezet: “Volgend jaar willen wij Olympische Spelen organiseren”
Foto: Richard Broekhuijzen / Wiki Commons CC BY-SA 4.0

MEPPEL - Meppel vindt het inspirerend hoe de Franse stad Parijs zich op de kaart heeft gezet met de Olympische Spelen. Om Meppel ook wat meer bekendheid te geven, heeft de gemeente besloten om volgend jaar de Olympische Spelen te gaan organiseren.

Na de sluiting van de Olympische Spelen in Parijs heeft Meppel laten weten dat de stad zich officieel kandidaat stelt als gaststad voor de Olympische Spelen van 2025. Volgens burgemeester Cees Bijl heeft zijn stad alles wat nodig is voor het organiseren van dit grootse sportevenement: “We hebben een schitterende watertoren voor het schoonspringen, sporthal Ezinge kan met enige aanpassingen naar een capaciteit van zeker 800 personen en ons zwembad heeft een heerlijk subtropisch gedeelte voor de nodige ontspanning van alle sporters.”

Organisatorisch ziet de burgemeester geen beren op de weg: “In 2015 hebben we de intocht van Sinterklaas georganiseerd en we hebben jaarlijks het gigantische evenement Meppel Culinair waar maar liefst 45 vrijwilligers alles in goede banen leiden. Dus dat wij grote evenementen aankunnen, hebben we al lang bewezen.”

Burgemeester Bijl hoopt dat zijn stad na de Spelen net zo bekend is als Parijs nu: “Door de manier waarop Parijs de Olympische Spelen organiseerde, heeft de hele wereld een positief beeld van die stad. Wij willen het net zo professioneel aanpakken. De Olympische Spelen kunnen voor een enorme positieve exposure zorgen, maar alleen als je het tot in de puntjes goed regelt. Want laten we eerlijk zijn: wie weet nog waar de Spelen in 2023 of 2022 zijn gehouden?”

 
Deel dit artikel: