REMSBEEK - Het is dé trend van deze zomer. Grafsteengrillen gebeurt op steeds meer begraafplaatsen. In de volle zon worden grafstenen zó heet dat je er gerust een stukje vlees op kunt grillen.
De trend is overgewaaid uit Spanje, waar grafsteengrillen al jaren populair is. Ook in Nederland en België gaan steeds meer vleesliefhebbers naar het kerkhof om te grillen.
Als de zon flink schijnt, loopt de temperatuur van een marmeren grafsteen snel op. Aan het einde van de middag is de steen heet genoeg om op te grillen. Bovendien is grafsteengrillen milieuvriendelijk, want kolen of gas zijn niet nodig. Doe wel een beetje olie of boter op de grafsteen, zodat het vlees niet aanbakt.
Thomas Jongeneefs gaat regelmatig met zijn gezin en een tas vol vlees naar zijn favoriete begraafplaats in Remsbeek. “Mijn moeder ligt hier. We gaan in het weekend gezellig bij haar grafsteengrillen. Zo is ze er toch nog een beetje bij.”