15 ℃

Rustgevend gebrabbel van Joe Biden blijkt heilzaam voor mensen met burn-out

Rustgevend gebrabbel van Joe Biden blijkt heilzaam voor mensen met burn-out
Foto: YT CC

UTRECHT - Mensen met een burn-out kunnen baat hebben bij de toespraken van Joe Biden. Dat zegt psychotherapeut Frans Heijligh, die het rustgevende gebrabbel van de Amerikaanse president gebruikt bij de behandeling van overspannen patiënten.

“Voor mensen met een burn-out is het belangrijk om de stress los te laten en tot rust te komen. Luisteren naar een toespraak van Joe Biden kan daarbij helpen”, aldus de psychotherapeut. “Het kan elke toespraak zijn. Het onsamenhangende gefluister van Biden is toch niet te verstaan en dat hoeft ook niet. Het gaat om zijn kalmerende toon. Wat hij probeert te zeggen maakt niet zo veel uit.”

De sessies met Biden zijn effectief, beaamt patiënt Bram Houweler (38). “Ik had maandenlang last van stress, onrust en paniekaanvallen. Op aanraden van mijn therapeut ben ik naar toespraken van Joe Biden gaan luisteren”, vertelt hij. “Het incoherente, onverstaanbare gebrabbel van Biden helpt me om te ontspannen. Bij het zachte, breekbare stemmetje van Biden kom ik eindelijk tot rust. Je hoort dat Biden zelf ook moeite heeft om wakker te blijven en dat straalt hij uit. Meestal val ik binnen een paar minuten in slaap.”

 
Deel dit artikel: