14 ℃

Amersfoort gekozen tot Europese stad van het jaar: “Uitstekende universiteit, prachtig strand en efficiënt vliegveld”

Amersfoort gekozen tot Europese stad van het jaar: “Uitstekende universiteit, prachtig strand en efficiënt vliegveld”
Foto: Rijksdienst Cultureel Erfgoed / Wiki Commons CC BY-SA 4.0

AMERSFOORT - Amersfoort is door The Academy of Urbanism verkozen tot Europese stad van het jaar. Volgens de jury heeft Amersfoort alles wat de moderne mens zoekt in een stad.

Het Londense Academy of Urbanism heeft Amersfoort verkozen tot Europese stad van het jaar. Deze wetenschappers, politici en stedenbouwkundigen van de Academy komen superlatieven tekort om het bruisende Amersfoort te omschrijven. Van de eeuwige sneeuw op de Amersfoortse bergen tot het mondaine havengebied, alles vinden ze even schitterend en vermakelijk.

Burgemeester Lucas Bolsius van Amersfoort zegt niet verbaasd te zijn dat zijn stad deze prestigieuze prijs binnenharkt: “De Universiteit Amersfoort staat al decennialang in de top 5 van beste universiteiten ter wereld. Ons vliegveld is een modern hoogstandje en ons strand wordt jaarlijks door miljoenen mensen bezocht. Als je dan ook nog bedenkt dat we 320 zondagen per jaar hebben en een gematigd subtropisch klimaat, is het eigenlijk vreemd dat we deze prijs niet elk jaar winnen.”

 
Deel dit artikel: