23 ℃

Nieuwe afsplitsing Partij voor de Dieren komt op voor belangen van geleedpotigen

Nieuwe afsplitsing Partij voor de Dieren komt op voor belangen van geleedpotigen
Foto: Sokor Space / Shutterstock.com

DEN HAAG - Nederland heeft er sinds vandaag een nieuwe politieke partij bij. De Partij voor de Geleedpotigen komt als enige partij in Nederland exclusief op voor de belangen van kreeften, bidsprinkhanen en andere geleedpotigen. 

“We hadden natuurlijk al de Partij voor de Dieren die zegt de belangen van alle dieren te behartigen. Maar in de praktijk komt daar weinig van terecht. De PvdD zet zich vooral in voor zoogdieren, vooral die in de bio-industrie. Varkens, runderen, etcetera. Een partij die écht uitsluitend spreekt namens de geleedpotigen was er nog niet. Dat gat willen wij opvullen”, zegt lijsttrekker Matthijs Keverkamp van de Partij voor de Geleedpotigen.

De PvdG heeft zich te laat gemeld bij de Kiesraad om in november al mee te kunnen doen met de verkiezingen, maar in 2027 gaat de partij voor minstens acht Kamerzetels. Keverkamp: “We zullen wel eerst uitgebreid campagne moeten voeren. Het probleem is dat mensen nog weinig afweten van het onrecht waar geleedpotigen in ons land tegenaan lopen. Zeg nou zelf: hoe vaak gaat het in de Tweede Kamer werkelijk over sluipwespen,  libellen, of veenmollen? Geleedpotigen zijn tot nu toe door de Haagse politiek systematisch genegeerd. Als je een exoskelet hebt, tel je niet mee in dit land. Wij brengen daar verandering in.”

 
Deel dit artikel: