21 ℃

Kabinet voelt niets voor compensatieregeling VanMoof-rijders

Kabinet voelt niets voor compensatieregeling VanMoof-rijders
Foto: YT CC

Hoewel hun fietsen door het faillissement van VanMoof niet meer kunnen worden onderhouden of gerepareerd, hoeven VanMoof-rijders niet te rekenen op een tegemoetkomingsregeling van de overheid. Het kabinet voelt er niets voor om VanMoof-rijders te compenseren voor hun gemiste fietsgenot.

Door het faillissement van VanMoof kampen duizenden Amsterdammers met een acuut mobiliteitsprobleem. Het kabinet kan de gedupeerden uit de brand helpen met een OV-vergoeding of een leenfiets, maar demissionair verkeersminister Mark Harbers (VVD) heeft geen plannen voor een dergelijke tegemoetkoming. VanMoof-rijders voelen zich door het kabinet in de steek gelaten.

“De verwachte levensduur van mijn VanMoof is in één klap tenietgedaan. Ik loop jaren fietsgenot mis en het kabinet doet niets. Ik ben ziedend”, zegt VanMoof-bezitter Ido Riksen uit Amsterdam.

Ook VanMoof-rijder Jêrome Pat is boos. “Als je een gehandicapte bijstandsmoeder met een afstand tot de arbeidsmarkt bent, staan er allerlei potjes voor je klaar. Maar zodra je een Amsterdamse creative director met een baard en een hippe beanie bent, laat het kabinet je gewoon barsten”, briest hij. “Wat als mijn VanMoof morgen kapot gaat? Laat de minister mij maar vertellen hoe ik dan in godsnaam op mijn flexwerkplek moet komen.”

 
Deel dit artikel: