Oranje Onder 4 uitgeschakeld in kwartfinale WK Junioren Qatar

Oranje Onder 4 is er niet in geslaagd de halve finale te bereiken van het WK Junioren in Qatar. In de kwartfinale ging het jonge team met 16 – 2 onderuit tegen Brazilië Onder 4.

Tijdens de wedstrijd in Doha liet Oranje weinig spectaculair voetbal zien. In de eerste helft wist aanvaller Daan Kamerling de briljante voorzet van middenvelder Thomas Lemmer niet te benutten. De Brazilianen hielden voortdurend druk op het spel en gingen met 10 – 0 de rust in. Ondanks twee doelpunten van Kamerling kon Oranje de achterstand niet meer inhalen.

Volgens Oranje Onder 4-coach Eric Reijkman werden de prestaties van zijn team beïnvloed door een incident in de kleedkamer. Het team hoorde vlak voor aanvang van de wedstrijd dat de Schatkistjes op waren. “Op het veld moet je zoiets van je af kunnen zetten, maar ik denk dat deze teleurstelling vooral in de eerste helft duidelijk voelbaar was”, aldus Reijkman.

De WK-wedstrijd was de laatste interland van keeper Jaylano Soetebier, die volgende maand 4 wordt.