21 ℃

90% van de basisschoolkinderen blijkt briljant

Is uw kind niet hoogbegaafd? Dan is er waarschijnlijk iets mis. Een zeer hoog percentage van de schoolgaande kinderen is minstens hoogbegaafd. Dit blijkt uit gesprekken met moeders op het schoolplein.

Foto: iStockPhoto – Getty Images – Dolgachov

De ondervraagde moeders zijn zeer trots op hun uitblinkende kind. Zij blijken gezegend te zijn met een kind dat uitmuntend kan leren of enorm getalenteerd is.

Angelique Heuveling (33) vertelt over haar dochter Esmée (7):  “Wij hadden al heel vroeg door dat Esmée anders is dan andere kinderen. Toen zij anderhalf was, kon ze al lopen. Met drie-en-een-half was zij al volledig zindelijk. Nu zit ze in groep 4 en ik zie gewoon dat ze het goed doet. Ze haalt alleen maar voldoendes voor rekenen en taal.”

Volgens zijn moeder is ook de 11-jarige Sem briljant, ondanks zijn matige score bij de Cito-toets. “Dat de scores wat lager zijn heeft niets met zijn IQ te maken. Ik denk haast wel dat Sem dyslexie heeft en een vorm van ADHD, maar dat doet niets af aan zijn enorme intelligentie. Bovendien zijn de klasgenoten erg druk. Daardoor kan onze Sem zich niet concentreren en komt zijn genialiteit niet volledig tot zijn recht.”

 
Deel dit artikel: