18 ℃

82% van de Nederlanders heeft goede hoop dat Kerst bij familie alsnog wordt verboden

Foto: YT CC

Nu het kabinet zich beraadt op nieuwe coronamaatregelen, zien veel Nederlanders weer een kans om onder de kerstviering bij de familie uit te komen. Maar liefst 82 procent van de Nederlanders hoopt dat het jaarlijkse kerstdiner op tijd wordt verboden. Dat blijkt uit een peiling van bureau QuestionIt.

Omdat de meerderheid van de bevolking inmiddels is gevaccineerd, leek het kerstdiner bij de schoonfamilie niet meer tegen te houden. De laatste coronacijfers geven echter nieuwe hoop. Volgens deskundigen is er een reële kans dat het kabinet de kerstviering met familie alsnog verbiedt.

Demissionair minister De Jonge overweegt strengere coronamaatregelen voor ongevaccineerden. Toch hoopt een meerderheid van de bevolking dat het kerstdiner bij de schoonfamilie voor iederéén wordt verboden. “Je moet ongevaccineerden niet gaan belonen”, zegt Eric Schiems (31) uit Strielwouden. “Ik heb me netjes laten vaccineren. Het zou oneerlijk zijn als ik daarvoor word gestraft met een kerstdiner bij mijn schoonouders.”

 
Deel dit artikel: