82 scholen beginnen nieuwe schooljaar noodgedwongen zonder frietkraam voor de deur

82 scholen beginnen nieuwe schooljaar noodgedwongen zonder frietkraam voor de deur
Foto: Kostsov / Shutterstock.com

Enkele duizenden scholieren moeten het nieuwe schooljaar noodgedwongen beginnen zonder gefrituurde snacks in de middagpauze. Door organisatorische problemen hebben niet alle middelbare scholen aan het begin van het schooljaar een frietkraam voor de deur. 

Sinds enkele jaren serveren schoolkantines geen gefrituurd voedsel meer. Frietkramen in de omgeving van de school hebben die rol overgenomen, maar de Vereniging van Exploitanten Snackwagens en Mobiele Cafetaria (VESMC) moet ruim tachtig middelbare scholen teleurstellen.

“Alle middelbare scholieren hebben recht op een broodje frikandel of een patatje in de pauze. Om die reden proberen we binnen een straal van 100 meter rond elke school minstens één verkooppunt neer te zetten. Maar door allerlei oorzaken krijgen we de planning niet op tijd rond”, zegt woordvoerder John Bissels namens de snackverkopers.

Om te voorkomen dat er in de middagpauze helemaal geen eten is, adviseert de VESMC middelbare scholieren om eerst te controleren of er daadwerkelijk een frietkraam of cafetaria in de buurt is: “Is dat het geval, dan kunnen de van thuis meegenomen boterhammen daar worden weggegooid.”

 
Deel dit artikel: