20 ℃

68% wil aparte supermarkten voor mannen en vrouwen

Foto: iStockPhoto – Getty Images

Het plan voor aparte supermarkten voor mannen en vrouwen kan rekenen op veel steun van de bevolking. Ruim 68% van de Nederlanders zou graag zien dat mannen en vrouwen elk hun eigen supermarkten krijgen.

Het idee komt van de Landelijke Emancipatieraad. “Mannen hebben in principe niets te zoeken in een supermarkt, maar ze zijn er toch. Dat is heel vervelend”, zegt woordvoerster Oda IJzers. “Het is tamelijk onhygiënisch als je tijdens het boodschappen doen ineens wordt geconfronteerd met die penetrante mannenlucht. Walgelijk.”

In een aantal landen zijn gescheiden supermarkten voor mannen en vrouwen al een succes. “Waarom zou dat hier niet kunnen?”, vraag IJzers zich af. “Mannen en vrouwen kopen immers niet dezelfde artikelen. Vrouwen kopen graag maandverband, terwijl mannen vooral komen voor bier. Nu ligt alles maar een beetje kriskras door elkaar, waardoor je lang moet zoeken. Maar het is vooral de piklucht waar ik me het meest aan stoor.”

Terwijl we met IJzers door een vestiging van Albert Heijn lopen, blijft ze ineens stokstijf staan. Ze ruikt. “Hij daar”, zegt ze, terwijl ze naar een man bij de kassa wijst.

 
Deel dit artikel: