18 ℃

6-jarige Arnhemse scholier diep door het stof na vernietigend rapport

6-jarige Arnhemse scholier diep door het stof na vernietigend rapport
Foto: Olena Yakobchuk / Shutterstock.com

De 6-jarige Robin Mijdrechts is in opspraak geraakt. Eerder deze week verscheen een rapport dat weinig heel laat van de Arnhemse scholier.

Mijdrechts beloofde in september ‘zijn beste beentje voor te zetten’ in groep 3 van openbare basisschool De Lorelei, maar uit een voortgangsrapportage blijkt dat daar in de praktijk weinig van terechtkomt. In een tussentijds rapport veegt het onderwijspersoneel de vloer aan met de 6-jarige leerplichtige.

Het onderwijzend personeel laakt de passieve houding van Mijdrechts. “Ondanks eerdere toezeggingen heeft Mijdrechts in de afgelopen maanden geen concrete stappen gezet om zijn taalvaardigheid te verbeteren”, valt in het rapport te lezen. De school zegt bovendien herhaaldelijk klachten te hebben ontvangen over het gedrag van Mijdrechts jegens medescholieren. De aanwezigheid van Mijdrechts zou hebben geleid tot een ‘permanente angstcultuur’ in groep 3.

Mijdrechts heeft zijn excuses aangeboden en belooft de zomervakantie te zullen gebruiken om ‘aan zichzelf te werken’, maar de vraag is of de positie van Mijdrechts bij De Lorelei nog houdbaar is.

 
Deel dit artikel: