12 ℃

50Plus blijft integer: “Wij maken ook in verkiezingstijd gewoon ruzie met elkaar”

Foto: YT CC

De fractie van 50Plus vindt integriteit een belangrijk item. Juist daarom hebben ze besloten om elkaar ook in verkiezingstijd te vuur en te zwaard te bestrijden.

Lijsttrekker Liane den Haan van 50Plus vindt dat de kiezer meer moet kijken naar de integriteit van de politieke partijen. “Ik zie heel veel partijen die zich in verkiezingstijd beter voordoen dan ze zijn. Dat vinden wij laakbaar. Wij gaan daar dan ook niet in mee. Ik vind een week voor de verkiezingen dat de nummer 3 van onze lijst zich moet terugtrekken en dat roep ik zo hard en venijnig mogelijk in het openbaar. Helemaal in de lijn van de historie van onze partij. Hoe integer kun je zijn?”

Toch houdt de kiezer over het algemeen niet van ruzie en gedoe in een partij. Is Den Haan niet bang dat deze nieuwe ruzie de partij zetels gaat kosten? “Daar ben ik absoluut niet bang voor”, zegt Den Haan zelfverzekerd. “Ten eerste heeft het feit dat we continu met elkaar overhoop liggen nog nooit voorkomen dat we de kiesdrempel halen en ten tweede hebben al die oudjes waar we zogenaamd voor opkomen het geheugen van een verschrompelde citroen. Gelukkig hebben wij de integriteit behouden om die lopende lijken nog steeds niet serieus te nemen.”

 
Deel dit artikel: