15 ℃

5 Wereldreddende weekenduitjes voor het hele gezin

Wil jij dit weekend lekker de deur uit én de wereld een stukje beter maken? Laat je dan inspireren door de volgende leuke uitjes voor het hele gezin!

Foto: David Tadevosian / Shutterstock.com

1. Vrede in het Midden-Oosten brengen
Vele generaties zijn ermee vertrouwd geraakt dat het journaal opent met ‘de situatie in het Midden-Oosten’. Het probleem is bekend, nu de oplossing nog! Geef je daarom nu op voor de heilige vredesmissie van Rotaryclub Maastricht Oost en reis dit weekend af naar Caïro, Ryaad, Jeruzalem en Teheran. Ontmoet daar alle belangrijke stakeholders en spreek voor eens en altijd af om eens normaal te doen. Voor een gezellige lunchtrommel wordt gezorgd, kinderen reizen gratis mee. Let op: vol = vol!

2. Een middel tegen kanker bedenken
Kanker is doodsoorzaak nummer 1. In plaats van een beetje Netflixen met je hand in je onderbroekje, kun je ook een zaterdagmiddag het laboratorium induiken om een effectief geneesmiddel tegen deze ziekte te ontwikkelen. Dan houd je de zondag nog vrij voor leuke dingen!

3. Het grootste intergalactische conflict van dit millennium beëindigen
Het is even niet zo gezellig in het naburige Andromedastelsel: de Xenoplorks en de Alt-druïds liggen in de clinch over schutting die 4 centimeter te ver naar rechts staat. Een vervelende kwestie die uit dreigt te lopen op een enorme genocide die zijn weerga niet kent, en op daaruit voortvloeiende onkosten. Heb je een beetje verstand van rechten? Dan kun jij daar dit weekend wat aan doen! Stap in die raket, bepleit het gelijk voor de Xenoplorks en stel gelijk een werkbare oplossing voor (de Alt-druïds verplaatsen hun schutting binnen een maand, of betalen een boete van 9000 schmeckel per dag dat ze in gebreke blijven).

4. Voedselpakketten uitdelen in Afrika
Voedselpakketten. Bij jou thuis liggen ze stof te verzamelen, maar in Afrika zijn ze er dol op. Wist je dat je met 3 triljoen voedselpakketten een onrechtmatig regime in een bananenrepubliek jarenlang kunt onderhouden? Nou, waar wacht je nog op? Op naar Sudan, Zimbabwe, Kenia of Blerick.

5. Op bezoek bij je demente tante in verpleeghuis Avondrood in Zeist
Ze maakt het niet lang meer, je demente tante Brunhilda (93). Haar naam weet ze niet meer, maar wat ze niét vergeet is dat jij en je gezin haar al maanden niet meer hebben bezocht. Jammer. Ga er dit weekend weer eens langs. Maak er een bezoek van om nooit te vergeten! Dan kan ze er weer een paar maanden tegenaan.

 
Deel dit artikel: